PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 
ZakoniAKO SE DO KRAJA 2019. NE DONESE ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE, ZPH IDE NA KOLEKTIVNU TUŽBU
ZAGREB, 7.6.2019.

Predsjednici Podružnica održat će sjednice svojih Upravnih odbora i raspraviti temu o naknadi ratne štete. Upravni odbor ZPH očekuje potporu u svojim aktivnostima da se donese Zakon o naknadi ratne štete a ukoliko do toga ne dođe do kraja tekuće godine, da se započne s pripremom tužbe za zaštitu kolektivnih prava i interesa.

ZakoniBORBA ZA ZAKON O RATOM STRADALIM PODRUČJIMA SE NASTAVLJA
OSIJEK, 8.2.2019
Zajednica povratnika ne odustaje od zahtjeva da Vlada RH donese Zakon o ratom stradalim područjima ali je svjesna da, kao udruga građana, ne može postići više od dosadašnjega.
Zato je zatražila od Osječko-baranjskog župana prijem kako bi mu se objasnilo što se želi Zakonom postići i zašto se u tu bitku trebaju uključiti sve jedinice lokalne i regionalne samouprave koje su bile zahvaćene ratom.

ZakoniZPH TRAŽI PRIJEM KOD PREMIJERA MILANOVIĆA
OSIJEK, 29. 12. 2011.
Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Josip Kompanović danas je uputio zamolbu novom predsjedniku Vlade RH gospodinu Zoranu Milanoviću za prijem izaslanstva ZPH u što skorije vrijeme.

Tema sastanka s premijerom Milanovićem bila bi donošenje Zakona o naknadi ratne štete čiji prijedlog je pripremila Zajednica povratnika. Budući je program obnove obiteljskih kuća i stanova praktično završen, ZPH drži da je došlo vrijeme da se pokrene postupak za donošenje i toga Zakona. Radi se o naknadi ratne štete fizičkim osobama u područjima RH stradalim u Domovinskom ratu

ZakoniZAKON O PREBIVALIŠTU HITNO MIJENJATI
OSIJEK, 14. 09. 2009.
Zbog fiktivnih prebivališta bitno se narušavaju rezultati izbora u jedinicama lokalne samouprave. Prema informacijama Zajednice povratnika ti glasači sudjeluju u ukupnom biračkom tijelu između 12 i 15%. Tome je kriv važeći Zakon o prebivalištu u kojemu nije reguliran način brisanja iz popisa birača onih osoba koje su trajno napustile Republiku Hrvatsku.
Ovakva situacija osobito pogađa jedinice lokalne samouprave u područjima posebne državne skrbi.

ZakoniZakon o udrugama
Zakon o udrugama objavljen je u “Narodnim novinama” br. 88 od 11. listopada 2001. godine.
Ovim se Zakonom uređuje osnivanje, registracija, pravni položaj i prestanak postojanja udruga sa svojstvom pravne osobe, te registracija i prestanak djelovanja stranih udruga u Republici Hrvatskoj, ako posebnim zakonom nije drukčije određeno.
Odredbe ovoga Zakona ne primjenjuju se na političke stranke, vjerske zajednice, sindikate i udruge poslodavaca.

ZakoniZakon o obnovi
Progralašavam Zakon o obnovi, koji je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 15. ožujka 1996. Broj: 01-96-604-1 Zagreb, 20. ožujka 1996. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman, v. r.

ZakoniZakon o područjima posebne državne skrbi
Na temelju članka 31. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o područjima posebne državne skrbi (»Narodne novine«, br. 88/02.) Odbor za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora na 98. sjednici 28. siječnja 2003. utvrdio je pročišćeni tekst Zakona o područjima posebne državne skrbi. Pročišćeni tekst Zakona o područjima posebne državne skrbi obuhvaća Zakon o područjima posebne državne skrbi (»Narodne novine«, br. 44/96.) te njegove izmjene i dopune objavljene u »Narodnim novinama«, br. 57/96., 124/97., 78/99., 73/00., 87/00., 127/00., 94/01. i 88/02. u kojima je naznačeno vrijeme njihova stupanja na snagu. Klasa: 015-02/01-01/03 Zagreb, 28. siječnja 2003.

ZakoniZakon o obnovi i razvoju Grada Vukovara
Na teme­lju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBNOVI I RAZVOJU GRADA VUKOVARA Proglašavam Zakon o obnovi i razvoju Grada Vukovara, koji je donio Hrvatski sabor na sjednici 3. svib­nja 2001. Broj: 01-081-01-1437/2 Zagreb, 8. svib­nja 2001. Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, v. r.

>>  

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.