RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 
O namaSRETAN USKRS
Radujmo se jer je Krist svojim uskrsnućem relativizirao smrt i otvorio vrata nade tamo gdje su očaj bespomoćnosti i beznadnosti u susretu sa smrću htjeli imati konačnu riječ.
Uskrs je pobjeda ljubavi u kojoj nema mržnje i koja prašta onima koji su skrivili smrt, a Uskrsli je suveren života kojeg se ne može svojatati, niti na bilo koji drugi način manipulirati. Uskrsli je samo jedan i jedincat, neponovljiv i nepotkupljiv, svima dostupan, ali ničija svojina.
Prvak apostolski Petar na početku svoje Prve poslanice radosno kliče: "Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista koji nas, po velikom milosrđu svojemu, uskrsnućem Isusa Krista od mrtvih nanovo rodi za životnu nadu..." Pridružimo se tom klicanju, iskustvu i nadanju u ovo (pred)uskrsno vrijeme, ali i u svako drugo vrijeme. Radostan i blagoslovljen Uskrs žele Vam ZAJEDNICA POVRATNIKA HRVATSKE

O namaSVIM POVRATNICIMA SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA
PETLOVAC, 15. prosinca 2008.

Zajednica povratnika osječko-baranjske Županije održala je u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana svečanu sjednicu u općini Petlovac.
Sjednici je nazočio i izaslanik župana osječko-baranjskog Krešimira Bubala, gospodin Ivica Završki te načelnici baranjskoh općina i tajnik Grada Belog Manastira gospodin Josip Kompanović.
Najzaslužnijim dugogodišnjim članovima Zajednice iz općine Petlovac Franji Kuni i Marku Posavcu uručena su priznanja Zajednice povratnika Hrvatske.

O namaIZABRANI NOVI DOPREDSJEDNICI I TAJNIK ZPH
Zagreb, 9. 5. 2008.
Upravni odbor ZPH imenovao je nove dopredsjednike za slijedeće četiri godine. To su: DRAGUTIN GLASNOVIĆ iz Vukovarsko-srijemske, NIKOLA MATEKOVIĆ iz sisačko-moslavačke, RADOSLAV BOBANOVIĆ iz dalmatinske i STIPAN MARGALETIĆ iz brodsko-posavske podružnice ZPH.
Za tajnika Zajednice ponovno je izabran BRANKO PEK iz osječko-baranjske podružnice ZPH:

O namaUDRUGA NASTALA U DOMOVINSKOM RATU
Na samom početku velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, ratne su strahote natjerale veliki broj nesrpskog stanovništva na napuštanje vlastitih domova. U istočnom dijelu Hrvatske svoje privremeno boravište prognanici su našli u Gradu Osijeku. Ubrzo se pokazalo da tako veliki broj ljudi, koje je snašla ista sudbina, trebaju biti organizirani u udrugu koja će zastupati njihove interese kako po pitanju dostojanstvenoga života u progonstvu, tako i pred domaćom i svjetskom javnošću radi stvaranja uvjeta za što brži povratak kućama.

O namaPregled naših aktivnosti
ZPH je ustrojena teritorijalno po Županijama koje su bile djelomično ili potpuno okupirane. U početku je djelovalo 14 podružnica a s početkom povratka prognanika svojim kućama, postupno su prestajali djelovati neki naši organizacijski oblici.

O namaKontakt informacije
Predsjednik ZPH je JOSIP KOMPANOVIĆ, dipl. iur. iz Belog Manastira. Tel: 091/464-1278

Tajnik ZPH je IVAN MATEŠA iz Karlovca. Tel: 098/309-111

Sjedište ureda ZPH je u Osijeku, Trg Ante Starčevića bb. Tel/fax 031/215-030,

Članovi Upravnog odbora: Dragutin Glasnović, Tomo Povreslo, Božo Kaluđer, i Stipo Šapina.

>>  

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.