PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 
O namaKontakt informacije
Predsjednik ZPH nije izabran

Tajnik ZPH je IVAN MATEŠA iz Karlovca. Tel: 098/309-111

Sjedište ZPH je u Karlovcu,


O namaOPROŠTAJ OD PREDSJEDNIKA ZPH
Osijek, 29.9.2020.

Članovi Upravnog odbora ZPH te Upravnog odbora Osječko-baranjske podružnice rekli su posljednje ZBOGOM svome predsjedniku i ispratili ga na posljednje počivalište.

O namaUMRO JE JOSIP KOMPANOVIĆ
Od danas više nema među nama JOSIPA KOMPANOVIĆ, hrvatskog branitelja, iskrenog domoljuba, pravog prijatelja, bezkompromisnog borca za prava hrvatskih prognanika i povratnika, i predsjednika Zajednice povratnika Hrvatske. Teška bolest prerano je odnijela njegov život .

Posljednji ispraćaj dragog nam prijatelja bit će sutra, 29.9.2020. u 14,30 sati na Centralnom groblju u Osijeku.

O namaSRETAN USKRS
Radujmo se jer je Krist svojim uskrsnućem relativizirao smrt i otvorio vrata nade tamo gdje su očaj bespomoćnosti i beznadnosti u susretu sa smrću htjeli imati konačnu riječ.
Uskrs je pobjeda ljubavi u kojoj nema mržnje i koja prašta onima koji su skrivili smrt, a Uskrsli je suveren života kojeg se ne može svojatati, niti na bilo koji drugi način manipulirati. Uskrsli je samo jedan i jedincat, neponovljiv i nepotkupljiv, svima dostupan, ali ničija svojina.
Prvak apostolski Petar na početku svoje Prve poslanice radosno kliče: "Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista koji nas, po velikom milosrđu svojemu, uskrsnućem Isusa Krista od mrtvih nanovo rodi za životnu nadu..." Pridružimo se tom klicanju, iskustvu i nadanju u ovo (pred)uskrsno vrijeme, ali i u svako drugo vrijeme. Radostan i blagoslovljen Uskrs žele Vam ZAJEDNICA POVRATNIKA HRVATSKE

O namaSVIM POVRATNICIMA SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA
PETLOVAC, 15. prosinca 2008.

Zajednica povratnika osječko-baranjske Županije održala je u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana svečanu sjednicu u općini Petlovac.
Sjednici je nazočio i izaslanik župana osječko-baranjskog Krešimira Bubala, gospodin Ivica Završki te načelnici baranjskoh općina i tajnik Grada Belog Manastira gospodin Josip Kompanović.
Najzaslužnijim dugogodišnjim članovima Zajednice iz općine Petlovac Franji Kuni i Marku Posavcu uručena su priznanja Zajednice povratnika Hrvatske.

O namaIZABRANI NOVI DOPREDSJEDNICI I TAJNIK ZPH
Zagreb, 9. 5. 2008.
Upravni odbor ZPH imenovao je nove dopredsjednike za slijedeće četiri godine. To su: DRAGUTIN GLASNOVIĆ iz Vukovarsko-srijemske, NIKOLA MATEKOVIĆ iz sisačko-moslavačke, RADOSLAV BOBANOVIĆ iz dalmatinske i STIPAN MARGALETIĆ iz brodsko-posavske podružnice ZPH.
Za tajnika Zajednice ponovno je izabran BRANKO PEK iz osječko-baranjske podružnice ZPH:

O namaUDRUGA NASTALA U DOMOVINSKOM RATU
Na samom početku velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, ratne su strahote natjerale veliki broj nesrpskog stanovništva na napuštanje vlastitih domova. U istočnom dijelu Hrvatske svoje privremeno boravište prognanici su našli u Gradu Osijeku. Ubrzo se pokazalo da tako veliki broj ljudi, koje je snašla ista sudbina, trebaju biti organizirani u udrugu koja će zastupati njihove interese kako po pitanju dostojanstvenoga života u progonstvu, tako i pred domaćom i svjetskom javnošću radi stvaranja uvjeta za što brži povratak kućama.

O namaPregled naših aktivnosti
ZPH je ustrojena teritorijalno po Županijama koje su bile djelomično ili potpuno okupirane. U početku je djelovalo 14 podružnica a s početkom povratka prognanika svojim kućama, postupno su prestajali djelovati neki naši organizacijski oblici.

>>  

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.