RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 
IzdavaštvoPROMOCIJA U GOSPIĆU
GOSPIĆ, 12. 4. 2012. - U organizaciji Zajednice povratnika Ličko-senjske županije i Družbe «Braća hrvatskog zmaja», Zmajskog stola u Gospiću sinoć je u dvorani Kulturno informativnog centra (KIC) javnosti predstavljena još jedna povijesna knjiga. Autori Branko Pek i prof. dr. Slobodan Lang prikupili su brojne priče prognanika, tekstove s terena i svojim stručnim studijama u knjizi «Pravo na dom» uokvirili bolnu tematiku prognanika u Domovinskom ratu. Kako je u uvodu rekao moderator priredbe prof. Ivica Mataija, v.d. pročelnik Zmajskog stola u Gospiću, ova je knjiga svjedočanstvo koje Domovinskom ratu daje još jednu tragičnu dimenziju opisujući progonstvo i čežnju za povratak na zgarišta desetina tisuća prognanih hrvatskih obitelji. O knjizi su govorili biskup dr. Mile Bogović, predsjednik Zajednica prognanika Ličko-senjske županije Frane Vrkljan i prof. dr. Slobodan Lang. Poveznicu između progonstva Hrvata u II. svjetskom i Domovinskom ratu učinili su predsjednici Udruge Ličana župe «Boričevac» Jadranka Matašin i predsjednik Udruge «Priboj 1942.» Igor Ivasković.

IzdavaštvoPROMOVIRANA KNJIGA
Zagreb, 8. 10. 2011.
Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u Preporodnoj dvorani HAZU u Zagrebu održana je promocija monografije grupe autora "Pravo na dom" koju su priredili Branko Pek i Slobodan Lang.

Uz nazočnost visokih državnih dužnosnika, uvaženih znanstvenika - članova akademske zajednice te stotinjak građana, monografiju je promovirala predsjednica Vlade gospođa Jadranka Kosor.

MONOGRAFINA "PRAVO NA DOM" MOŽE SE NABAVITI U ZAJEDNICI POVRATNIKA HRVATSKE U OSIJEKU, Europske avenije 22, na tel: 031/215-030, fax: 031/212-315 ili e-mail: zph@zph.hr

>>  

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.