PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

U TOPUSKOM SASTANAK S ČETNICIMA

 

Hrvatska je strana uistinu imala pozitivne namjere i očekivanja od tih razgovora. Jedino je bilo nejasno zašto u svim pregovorima stalno izostaje stranka koja je najviše zainteresirana i koja jedina formalno i stvarno može predstavljati lokalnu vlast, a to su predstavnici prognanog stanovništva s tih područja, Hrvati, pa čak i dio Srba koji su organizirani u Hrvatskoj. Oni su hrvatsko-srpske odnose

proživljavali i doživljavaju stvarno, a ne samo literarno, pa im se sigurno ne bi mogle događati pogrešne ocjene i prosudbe jer dobro znaju s kim imaju posla. Nema u tzv. krajini nikakve vlasti, pogotovo civilne, kako se često pokušava sugerirati. A tamo gdje nema vlasti nema ni države. Postoje samo dobro naoružane odmetničke skupine i njihovi voždovi. I dok voždovi ne budu prisiljeni na kapitulaciju (svejedno da li političku ili vojnu, izvana ili iznutra), nema pretpostavki za mir ni bilo kakve normalizacije odnosa. Sve ostalo su zablude i guste magle iako naravno treba podržati svaki pokušaj i dobru volju za razgovorima koji vode  mirnom rješenju sukoba.

 
►  Progonstvo  - Sunday, February 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.