RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

USKORO NOVI ZAKON O PPDS

Zakon o područjima posebnoga državnoga interesa, kojega je Zajednica povratnika Hrvatske uputila Vladi RH i međuresorskoj radnoj skupini, usklađuje se s pravnim stečevinama Europske unije. Stoga je doživio izvjesne promjene, no u bitnim se elementima nije značajnije promijenio. Čak smo s nekim ponuđenim rješenjima vrlo zadovoljni.
To se odnosi na dio Zakona koji regulira pitanje funkcioniranja dječjih vrtića na područjima posebne državne skrbi, stambeno zvrinjavanje mladih obitelji, osobito onih koji se svojim znanjem i obrazovanjem mogu uključiti u različite oblike proizvodnje odnosno oživljavanje gospodarstva, te poticajne mjere gospodarstvenicima koji bi bili kroz određeno vremensko razdoblje stimulirani na način da bi bili obvezni plaćati znatno manji porez na promet nego u drugim dijelovima Hrvatske - rekao je predsjednik ZPH Josip Kompanović nakon što je ministar Čobanković prezentirao prijedlog novoga zakona o PPDS.
ZPH predlaže da se u zakon svakako ugrade i oni članci Uredbe o gospodarskim zonama koji već sada egzistiraju a ne opterećuju dodatno proračun jer te mjere već duže vrijeme žive na terenu i daju dobre rezultate. Dogovoreno je da ZPH uputi svoje pisane primjedbe i prijedloge Ministarstvu, koje će ih ugraditi u novi Zakon o PPDS.


►  Novosti  - Saturday, October 11, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.