RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

REAKCIJE UNPROFORA

“UNPROFOR će i dalje nastojati i inzistirati da se otvori svlh 19 prijelaza, a na već otvorenih sedam prijelaza ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja kretanja ljudi i vozila UNPROFOR-a. Prema izvješćima promatrača hrvatska policija pregledava vozila, no ti se pregledi ne obavljaju po standardima, nego postoje razlike od mjesta do mjesta.

U skladu s dogovorom o kontroli vozila UNPROFOR je taj koji bi trebao obavljati kontrolu, a hrvatska policija trebala bi se nalaziti u ulozi promatrača”, ustvrdio je Risley.

 “Ciljevi koje smo željeli postići blokadom u velikoj su mjeri ostvareni”, rekao je na konferenciji za novinare Jakob Asić, tajnik Zajednice prognanika Vukovarsko-srijemske županije, naglasivši da pod tim podrazumijeva veće uvažavanje hrvatskog naroda i hrvatske države od strane UN-ove administracije te činjenicu da je blokadom prekinuto opskrbljivanje "Krajine" proizvodima iz Hrvatske uz pomoć UNPROFOR-a.
►  Blokada UNPROFOR-a  - Monday, March 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.