PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

REAKCIJE UNPROFORA

“UNPROFOR će i dalje nastojati i inzistirati da se otvori svlh 19 prijelaza, a na već otvorenih sedam prijelaza ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja kretanja ljudi i vozila UNPROFOR-a. Prema izvješćima promatrača hrvatska policija pregledava vozila, no ti se pregledi ne obavljaju po standardima, nego postoje razlike od mjesta do mjesta.

U skladu s dogovorom o kontroli vozila UNPROFOR je taj koji bi trebao obavljati kontrolu, a hrvatska policija trebala bi se nalaziti u ulozi promatrača”, ustvrdio je Risley.

 “Ciljevi koje smo željeli postići blokadom u velikoj su mjeri ostvareni”, rekao je na konferenciji za novinare Jakob Asić, tajnik Zajednice prognanika Vukovarsko-srijemske županije, naglasivši da pod tim podrazumijeva veće uvažavanje hrvatskog naroda i hrvatske države od strane UN-ove administracije te činjenicu da je blokadom prekinuto opskrbljivanje "Krajine" proizvodima iz Hrvatske uz pomoć UNPROFOR-a.
►  Blokada UNPROFOR-a  - Monday, March 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.