PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

SVIJET ĆE OSUDITI NASTAVAK PROSVJEDA

"U početku je razumijevanje za vaše prosvjede postojalo svugdje u svijetu, ali produžetak ovakvog stanja najvjerojatnije bi doveo do osude Republike Hrvatske kroz predsjedničku izjavu Boutrosa Ghalija u Vijeću sigurnosti", kazao je Granić. On je još dodao kako je vrlo izvjesna inicijativa Kontaktne skupine prema kojoj bi se formirale nove vojne snage koje će pomoći UNPROFOR-u u realizaciji njihovih zadaća.

 

Predstavnici Zajednice prognanika podsjetili su premijera i članove Vlade da je kroz dosadašnju blokadu i punktove prošlo 40-50 tisuća ljudi. Tražili su Vladina čvrsta jamstva da će mandat mirovnim snagama biti produžen, ali uz uvjete koje traže hrvatski prognanici. 

Ministar obrane Gojko Šušak ukazao je na ogromne razlike između želja prognanika, UNPROFOR-ovih mogućnosti i htijenja međunarodne zajednice da ispuni preuzete obveze, podsjetivši na jasno stajalište hrvatskog vodstva i predsjednika Tuđmana da produljenje mandata mirovnim snagama pod ovakvim okolnostima ne dolazi u obzir.

Ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak izvijestio je nazočne da je Hrvatska još u siječnju ponudila UNPROFOR-u program nadzora hrvatskih graničnih prijelaza prema kojem bi 750 vojnika bilo dostatno za kvalitetnu kontrolu prijelaza između Republike Hrvatske i susjednih zemalja.
►  Blokada UNPROFOR-a  - Monday, March 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.