RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

UNPROFOR TRAŽI RAZGOVOR SA ZPH

Skeledžić je izrazio nadu da će susret s Williamsom, kojemu je predao tekst prognaničkih zahtjeva, ali i mirni prosvjed, odjeknuti do pravih mjesta - do glavnog tajnika UN-a Boutrosa Boutrosa Ghalija.
 
"Učinili ste puno dobrih djela u Hrvatskoj, ali držimo da se prognanička situacija vašim dolaskom nije uopće promijenila i na to želimo upozoriti", rekao je Skeledžić.

Williams je izrazio želju da se problem povratka prognanika riješi što prije i na siguran način.

 

Tijekom boravka na zasjedanju Hrvatskog sabora izaslanstvo ZPH neslužbeno se sastalo s jordanskim generalom Al Tayebom, zapovjednikom UNPROFOR-a za Hrvatsku. Na tom je sastanku Jordanac zatražio prekid blokade i omogućavanje rada svojim vojnicima, a dobio je odgovor da prognanici i ne traže ništa drugo nego da oni napokon počnu raditi i realizirati Vanceov plan i brojne druge rezolucije.
Na pitanje očekuje li kakve promjene u radu UNPROFOR-a do 30. rujna, general je rekao kako to zna samo dragi Bog.►  Blokada UNPROFOR-a  - Monday, March 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.