RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

PREDSJEDNIK TUĐMAN: POVRATAK MIRNIM PUTEM

Predsjednik Republike upoznao je izaslanstvo Zajednice prognanika Hrvatske sa svim koracima koje hrvatsko državno vodstvo poduzima za vraćanje prognanika u njihove domove i reintegraciju okupiranih područja. Istaknuo je da treba imati razumijevanja za sve akcije koje poduzimaju prognanici, ali je i upozorio da se nesmotrenim postupcima ne smiju otežavati napori državnog vodstva za početak procesa reintegracije okupiranih područja i povratak prognanika, prije svega mirnim putem. Predsjednik je naglasio da nema važnije zadaće za hrvatsko državno vodstvo od oslobađanja okupiranih područja i povratka prognanika u njihove domove.

Prognanici su predsjednika Tuđmana izvijestili i o problemima na koje nailaze u svakodnevnom životu te istaknuli potrebu rješavanja pitanja nepovoljnog smještaja, nepravednih deložacija, neodgovarajuće prehrane, neuključivanja prognanika u pretvorbu te se zanimali za sudbinu nestalih i zarobljenih tijekom vrijeme rata. Također su istaknuli da su Vladi predočili nacionalni program obnove života u ratom stradalim područjima Hrvatske. Zatražili su da se u Vladi osnuje ministarstvo koje će rješavati pitanja prognanog i izbjeglog stanovništva i stvarati uvjete za njihov povratak.

Razgovoru su nazočili savjetnik predsjednika Republike za unutarnju politiku dr. Ivić Pašalić i predstojnik Vladina ureda za prognanike i izbjeglice dr. Adalbert Rebić.
►  Blokada UNPROFOR-a  - Thursday, February 14, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.