PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

PISMO SUDIONICIMA KONFERENCIJE OESCE

Velikosrpska imperijalistička sila, predvođena naci-komunizmom, pali, ruši i ubija sve što joj se nađe na putu, natapa krvlju nevinih žrtava tlo Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osvaja tuđa područja oživotvorujući ideju »svi Srbi u jednoj državi«. Sve to pred vašim očima prolazi potpuno nekažnjeno.

Uzdali smo se u Europu civilizacije i kulture, Europu stoljetnog kršćanstva, a vraća nam se Europa indiferentnosti i kolektivnog egoizma.

Ova Europa pacifizama i kukavičluka ne zna sučeliti hrabrost očajanju i silu nasilju. Dopušta snagama zla bezgranično nasilje.

Kršćanstvo uskrsnulo iz borbe protiv nacizma i otpora komunizmu, umire u Vukovaru, Sarajevu, Srebrenici...  A Europa odgovara humanitarnom pomoći!?

 

Mi Hrvati više smo puta dokazali kako možemo sami osloboditi zemlju od srpskog okupatora, a vi ste nam, gospodo, vezali ruke prekidom proboja prema Vukovaru. Kako ste samo mirno promatrali kako Srbi nakon ulaska i izlaska humanitarnog konvoja doslovno kolju stanovnke herojskog grada Vukovara.

I u drugim ste nam situacijama vezali ruke:

- prekidom zapadnoslavonske ofenzive u jesen 1991, neposredno prije oslobađanja Okučana (nakon čega su Srbi ponovo zauzeli većinu izgubljenih položaja na Psunju i Papuku)

- prekidom dubrovačke ofenzive u ljeto 1992, neposredno prije potpunog oslobađanja Konavala i Prevlake

- prekidom slavnog juriša hrvatskih snaga i praktičnog oslobađanja Baranje u ljeto 1992

- prekidom akcije »Maslenica« i povlačenjem s oslobođenih područjima, Rezolucijom 802, itd.

 

S Prve konferencije prognanika Hrvatske, održane u Osijeku 19. ožujka 1993, uputili smo poruku svijetu u kojoj sve, dakle i vas, pozivamo da spriječite dolazak nove barbarske ere tako što ćete nam pomoći da se vratimo svojim kućama i živimo u sigurnosti i miru sa svojim susjedima kao svi drugi civilizirani narodi Europe.

Otvorite oči, gospodo, jer ovo što se danas događa kod nas, sutra se može dogoditi i u vašim zemljama. Vi to možete spriječiti ako hoćete. Učinite, dakle, odlučan korak danas, jer sutra će već biti kasno!

 
►  Progonstvo  - Sunday, February 3, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.