RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

OD 2000-te godine ZPH IMA NOVI LOGOTIP

Autor novoga logotipa Zajednice povratnika Hrvatske je osječki dizajner TOMICA GILIH. Logotip je dizajniran u tri boje: srebrna, crvena i bijela. Dva trokuta u gornjem i donjem dijelu logotima predstavljaju magnetnu iglu kompasa koja, kako god okrenuli kompas, uvijek pokazuje isti smjer što ukazuje na ustrajnost i nepromjenjivost ciljeva ZPH.

Crvene strjelice lijevo i desno ukazuju na svestrani povratak prognanika svojim obnovljenim kućama koje karakteriziraju crveni krovovi ali na žalost i višegodišnji odlazak iz povratničkih područja.

U sredini je bijelo slovo Z koje je središnji simbol koji označava prostor koji proizlazi iz samog naziva udruge a to je Zajednica povratnika Hrvatske, dakle ranije okupirana odnosno ratom stradala područja u koja su se prognanici vratili ali iz kojih danas odlaze.

Font slova autor je također pomno izabrao kako bi naglasio čvrstinu, postojanost i snagu prognanika kao stradalničke populacije.
Radi se o fontu Bolt Bd BT.
►  LOGOTIP  - Wednesday, October 2, 2019
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.