PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

OD 2000-te godine ZPH IMA NOVI LOGOTIP

Autor novoga logotipa Zajednice povratnika Hrvatske je osječki dizajner TOMICA GILIH. Logotip je dizajniran u tri boje: srebrna, crvena i bijela. Dva trokuta u gornjem i donjem dijelu logotima predstavljaju magnetnu iglu kompasa koja, kako god okrenuli kompas, uvijek pokazuje isti smjer što ukazuje na ustrajnost i nepromjenjivost ciljeva ZPH.

Crvene strjelice lijevo i desno ukazuju na svestrani povratak prognanika svojim obnovljenim kućama koje karakteriziraju crveni krovovi ali na žalost i višegodišnji odlazak iz povratničkih područja.

U sredini je bijelo slovo Z koje je središnji simbol koji označava prostor koji proizlazi iz samog naziva udruge a to je Zajednica povratnika Hrvatske, dakle ranije okupirana odnosno ratom stradala područja u koja su se prognanici vratili ali iz kojih danas odlaze.

Font slova autor je također pomno izabrao kako bi naglasio čvrstinu, postojanost i snagu prognanika kao stradalničke populacije.
Radi se o fontu Bolt Bd BT.
►  LOGOTIP  - Wednesday, October 2, 2019
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.