RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

ZPH kod ministra Čobankovića

ZPH očekuje da će novo ministarstvo za regionalni razvitak, na čijem je čelu ministar Petar Čobanković, biti ključno i najbitnije za oživljavanje gospodarstva i opstanak u područjima posebnog državnog interesa.

Zajednica povratnika Hrvatske u protekle je četiri godine izvrsno surađivala s tadašnjim ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka.

 

Nakon nedavnih parlamentarnih izbora iz toga je ministarstva izniklo novo MINISTARSTVO ZA REGIONALNI RAZVITAK,
ŠUMARSTVO I VODNO GOSPODARSTVO. Na čelu toga ministarstva je Petar Čobanković, koji je svojedobno i sam bio član Upravnog odbora ZPH u vrijeme progonstva. Stoga s pravom očekujemo njegovo puno razumijevanje za potrebe oživljavanja
i razvitka ratom zahvaćenih područja RH u koja se vratilo 99,5% prognanika. Tu prije svega mislimo na formiranje i otvaranje poslovnih zona koje su se u nekim područjima, kao što je općina Stankovci ili grad Beli Manastir, pokazale kao izvrsni generator zapošljavanja povratnika i dobro utječu na opstanak ljudi u tim područjima.

 

O tome a i drugim pitanjima, bitnim za ZPH, razgovaralo se na sastanku s ministrom Čobankovićem u njegovu ministarstvu u Zagrebu. To je bio prvi službeni razgovor Upravnog odbora ZPH s ministrom Čobankovićem, čije ministarstvo držimo ključnim u realizaciji projekata za oživljavanje gospodarstva i zapošljavanje u PPDI.
►  Novosti  - Saturday, February 9, 2008
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.