PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

Znanstveni skup Kuda ide Istočna Hrvatska?

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se 01. prosinca ove godine u Đakovu znanstveni skup pod nazivom Kuda ide Istočna Hrvatska?
Cilj ovoga znanstvenog skupa na kojem će izlagati znanstvenici,  akademici i profesori , eminentni stručnjaci za pitanja demografske politike i obitelji, jeste ukazati na katastrofalnu situaciju u Slavoniji, Baranji i Srijemu, odnosno na svim ratom stradalim područjima.
Na ovom znanstvenom skupu sudjelovat će i Zajednica povratnika Hrvatske sa temom nužnosti donošenja novog Zakona o ratom stradalim područjima kojim bi se propisale poticajne mjede za razvoj gospodarstva i oživljavanje zapošljavabnja.
Službeni podaci o broju iseljenih mladih obitelji postali su alarmantni zbog čega nam je ovaj znanstveni skup od izuzetnog značaja. Poruke koje će se uputiti Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom Saboru trebale bi pokrenuti sve segmente društva u pravcu zaustavljanja iseljavanja i stvaranja normalnih uvjeta za život.
Temelj egzistencije mlade obitelji čini krov nad glavom i radno mjesto sa plaćom od koje se može uzdržavati obitelj. Dio aktivnosti pokrenut će kroz pripremu dva nova, važna zakonska prijedloga - Zakon o stambenom zbrinjavanju i Zakon o  poticajnim mjerama za Grad Vukovar ali je nužno te procese nastaviti za sva ranije okupirana, ratom stradala područja.►  Novosti  - Thursday, November 23, 2017
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.