PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

Boričevac: otkrivan spomenik za ubijene članove obitelji Ivezić

U spomen na 24 civilne žrtve iz obitelji Ivezić koje su ubili srbi "ustanici" iz Srba bacivši ih 27. srpnja 1941. godine u jamu u šumi na Dabinom vrhu pokraj sela Brotnje, 27. srpnja 2017. godine u Boričevcu pored crkve Rođenja Blažene Djevice Marije otkriven je spomenik kojeg su zajednički otkrili izaslanik premijera i ministra hrvatskih branitelja Ivan Vukić, član obitelji potomaka Ivezić, Ivan Pažina i potpredsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Frane Vrkljan.
Misu zadušnicu za mučki ubijene članove obitelji Ivezić i sprovodni obred predvodio je biskup u miru Mile Bogović.
Tijekom "ustanka" u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četničko - komunistički "ustanici" ušli su u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba i zvjerski pobili sve članove šest obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojime je bilo 12-oro djece u dobi od 3 do 14 godina.
Pretpostavlja se da su žrtve žive bačene u obližnje jame - u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskom klancu te u jamu Golubinku.
U ime Zajednice povratnika Hrvatske svečanosti su pored Frane Vrkljana nazočili Ivan Mateša i Josip Kompanović.►  Novosti  - Sunday, September 3, 2017
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.