RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

Boričevac: otkrivan spomenik za ubijene članove obitelji Ivezić

U spomen na 24 civilne žrtve iz obitelji Ivezić koje su ubili srbi "ustanici" iz Srba bacivši ih 27. srpnja 1941. godine u jamu u šumi na Dabinom vrhu pokraj sela Brotnje, 27. srpnja 2017. godine u Boričevcu pored crkve Rođenja Blažene Djevice Marije otkriven je spomenik kojeg su zajednički otkrili izaslanik premijera i ministra hrvatskih branitelja Ivan Vukić, član obitelji potomaka Ivezić, Ivan Pažina i potpredsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Frane Vrkljan.
Misu zadušnicu za mučki ubijene članove obitelji Ivezić i sprovodni obred predvodio je biskup u miru Mile Bogović.
Tijekom "ustanka" u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četničko - komunistički "ustanici" ušli su u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba i zvjerski pobili sve članove šest obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojime je bilo 12-oro djece u dobi od 3 do 14 godina.
Pretpostavlja se da su žrtve žive bačene u obližnje jame - u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskom klancu te u jamu Golubinku.
U ime Zajednice povratnika Hrvatske svečanosti su pored Frane Vrkljana nazočili Ivan Mateša i Josip Kompanović.►  Novosti  - Sunday, September 3, 2017
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.