PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

UMRO ZVONKO BUGARIN

Zvonka Bugarina više nema među nama. u šezdesetoj godini zauvijek nas je napustio i otišao put vječnosti.

Nakon početniih šokova i problema oko smještaja i preživljavanja prognanika, početkom 1992. godine Zvonko Bugarin bio je jedan od nas koji smo s doktorom Slobodanom Langom u tadašnjem hotelu Central dogovorili osnivanje Zajednice prognanika općine Osijek. Godinu dana kasnije s nama je osnivao i Zajednicu prognanika Hrvatske. Bio je dugogodišnji tajnik Zajednice prognanika a kasnije Zajednice povratnika osječko-baranjske Županije i sudjelovao u svim značajnim aktivnostima kao što je bio pokušaj povratka prognanika u Antunovac 30. rujna 1993., blokada UNPROFOR-a 1. srpnja 1994., sudjelovao je u svim prosvjednim aktivnostima prognanika.

Nakon povratka u svoje Ernestinovo, posvetio se svojoj obitelji za koju je živio i radio do zadnjeg dana svoga ovozemaljskog života.

Svojim djelovanjem ostavio je neizbrisiv trag u organiziranju života prognanika u progonstvu, procesu povratka i obnovi i kao takav ostat će svima nama u trajnoj uspomeni.

Neka mu je laka hrvatska gruda.

Obitelji i rodbini u ime Zajednice povratnika izražavamo iskrenu sućut.

Predsjednik Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije:              Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske:
Branko Pek                                                                                                            Josip Kompanović►  Novosti  - Wednesday, April 23, 2014
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.