RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

MINI KONFERENCIJA ZPH U TOPUSKOM

 

Teme konferencije bili su zakon o područjima posebne državne skrbi i Zakon o naknadi ratne štete. Istaknuto je da ratom stradala područja niti blizu nisu još dostigla razvijenost onih dijelova Hrvatske gdje nije bilo rata i da zbog toga treba Zakonom o područjima posebne držanvne skrbi još dodatno poticati gospodarski razvoj, ostanak i naseljavanje osobito područja koja su površinom velika ali rijetko naseljena, kao što je Banovina.
 
Ocjena ke konferencije da bi tome znatno doprinijelo donošenje Zakona o naknadi ratne štete jer kao gospodarska mjera a ne socijalna kategorija.
 
Saborska zastupnica Jadrakna Kosor podržala je donošenje Zakona o naknadi ratne štete ali je izrazila sumnju da će ova Vlada u svojoj redovitoj proceduri započeti proces donošenja takvoga Zakona. Zato je predložila da se animira sve saborske zastupnike a osobito one s PPDS-a da svojim potpisom zatraže od Predsjednika sabora da Prijedlog Zakona o naknadi ratne štete stavi na dnevni red Sabora. S tim su se prijedlogom složili i ostali nazočni saborski zastupnici na ovoj konferenciji.
 
Zaključeno je da će Zajednica povratnika Hrvatske proko svojih 10 podružnica od sada sve češće vršiti pritisak u javnosti kako bi Vlada RH i hrvatski sabor prihvatili inicijativu za donošenje Zakona o naknadi ratne štete.

►  Konferencije ZPH  - Thursday, December 27, 2012
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.