PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

MINI KONFERENCIJA ZPH U TOPUSKOM

 

Teme konferencije bili su zakon o područjima posebne državne skrbi i Zakon o naknadi ratne štete. Istaknuto je da ratom stradala područja niti blizu nisu još dostigla razvijenost onih dijelova Hrvatske gdje nije bilo rata i da zbog toga treba Zakonom o područjima posebne držanvne skrbi još dodatno poticati gospodarski razvoj, ostanak i naseljavanje osobito područja koja su površinom velika ali rijetko naseljena, kao što je Banovina.
 
Ocjena ke konferencije da bi tome znatno doprinijelo donošenje Zakona o naknadi ratne štete jer kao gospodarska mjera a ne socijalna kategorija.
 
Saborska zastupnica Jadrakna Kosor podržala je donošenje Zakona o naknadi ratne štete ali je izrazila sumnju da će ova Vlada u svojoj redovitoj proceduri započeti proces donošenja takvoga Zakona. Zato je predložila da se animira sve saborske zastupnike a osobito one s PPDS-a da svojim potpisom zatraže od Predsjednika sabora da Prijedlog Zakona o naknadi ratne štete stavi na dnevni red Sabora. S tim su se prijedlogom složili i ostali nazočni saborski zastupnici na ovoj konferenciji.
 
Zaključeno je da će Zajednica povratnika Hrvatske proko svojih 10 podružnica od sada sve češće vršiti pritisak u javnosti kako bi Vlada RH i hrvatski sabor prihvatili inicijativu za donošenje Zakona o naknadi ratne štete.

►  Konferencije ZPH  - Thursday, December 27, 2012
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.