PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr
Zajednica povratnika Hrvatske, Karlovac, J. Vrhovca 17, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites 
 

Uoči III. konferencije ZP OBŽ

Teme konferencije bit će:
 
1. Rat, progonstvo i povratak s aspekta hrvatskih prognanika
2. Organizacijsko iskustvo hrvatskih prognanika u Domovinskom ratu s posebnim osvrtom na osječko-baranjsku županiju (bivšu općinu Osijek)
3. Život nakon povratka, problemi gospodarske obnove i pogled u budućnost
4. Hrvatski prognanici - dragovoljci Domovinskog rata
 
Na sjednici je pokrenuta i inicijativa za ustanovljenje Dana sjećanja na progonstvo. Prvi značajniji broj prognanika došao je u Osijek 1. kolovoza 1991. Baranjci su napustili svoje domove 22. kolovoza a 14. rujna 1991. osnovana je Zajednica prognanika općine Osijek. To su datumi o kojima će se razgovarati sa županom Vladimirom Šišljagićem, budući bi cjelokupna organizacija toga događaja trebala biti Županija.
 
Na taj dan bi se pozvali i gradonačelnici gradova susjednih zemalja koje su zbrinule naše prognanike kao i druge osobe koje su u tom procesu odigrale značajnu ulogu.
 
Progonstvo se događa često u svijetu ali tako veličanstven povratak nije zabilježen u povijeszi čovječalstva. Stoga Zajednica smatra da su svi., koji su za to zaslužni zaslužili da im se jednom u godini kaže veliko HVALA i oda odgovarajuće priznanje.
 
O tome ćemo razgovarati s gradonačelnikom grada Osijeka Krešimirom Bubalom i županom dr. Vladimirom Šišljagićem.►  Konferencije ZPH  - Monday, October 24, 2011
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.