Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel: 098/309111
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
IZVJEŠĆA ZPH
Obnova i razvoj PPDS
Povratak prognanika
Zakoni
Konferencije ZPH
Blokada UNPROFOR-a
Mirna reintegracija
Progonstvo
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

PODUPIRETE LI TUŽBU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE ZA NAKNADU RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

UMRO NIKOLA MATEKOVIĆ

"Još u subotu je bio s nama na Skupštini dobrovoljnog vatrogasnog društva a navečer je skoro do ponoći bio s nama u društvu, popili smo zajedno kavu, nakon čega je otišao kući. Ujutro nam je njegova supruga javila da se više nije probudio". Rekao je Nikolin prvi suradnik u podružnici ZPH Sisačko-moslavačke županije i bliski kućni prijatelj PEJO GAVRAN.
 
Naš dragi i dugogodišnji prijatelj Nikola samo se preselio s ovoga u vječni život. BLAŽENA SMRT, rekli su mnogi.
 
Gospodin Nikola Mateković od samog je osnutka ZPH 1993. godine bio vrlo aktivan i sudjelovao u svim akcijama prognanika na županijskoj razini ali i na razini cijele Hrvatske. Njegov je najveći uspjeh objedinjavanje stradalnika Domovinskog rata iz Bosne i Hercegovine i njegove Sisačko-moslavačke županije u jedinstvenu udrugu naseljenika i useljenika unutar njegove Podružnice ZPH na čijem je čelu bio sve do smrti a nemjerljiv mu je doprinos u organiziranju povratka prognanika, obnove i opstanka Hrvata na tim nekada okupiranim područjima.
 


 
 
 

►  Novosti  - Monday, October 10, 2011
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


ZPH se bori za ostanak mladih, osiguravanje radnih mjesta s pristojnim primanjima i povratak onih koji su napustili Hrvatsku zbog ekonomskih razloga.