RATOM STRADALA PODRUČJA TREBAJU BITI I OSTATI PODRUČJA OD POSEBNOG DRŽAVNOG INTERESA SVE DOK SE GOSPODARSKI I ŽIVOTNI UVJETI NE IZJEDNAČE S CIJELOM HRVATSKOM
Zajednica povratnika Hrvatske, Osijek, trg Ante Starčevića bb, Tel/fax: 031/215-030
MENU
O nama
LOGOTIP
STATUT
Članstvo
Novosti
Obnova i razvoj PPDS
Zakoni
Konferencije ZPH
Izdavaštvo
Povratak prognanika
Mirna reintegracija
Progonstvo
Blokada UNPROFOR-a
Foto i Video
 RSS - Favorites

Glas javnosti:

TREBA LI VLADA DONIJETI ZAKON O NAKNADI RATNE ŠTETE?

Pišite nam na E-mail: zph@zph.hr


 
 

NOVE MOGUĆNOSTI STAMBENOG ZBRINJAVANJA MLADIH OBITELJI

Po tim modelima daje se mogućnost dodjele građevinskog materijala mladim obiteljima za dogradnju ili nadogradnju postojeće obiteljske kuće. Dakle, može se dograditi određeni broj kvadrata uz postojeću roditeljsku kuću ili nadograditi kat.
 
Ako je podnositelj zahtjeva bio na programu obnove kod roditelja, tada mu se umanjuje pravo za 10 m2. To znaći da će podnositelj zahtjeva dobiti građevinski materijal za 25 umjesto 35 m2 + po 10 m2 za svakog člana obitelji.
 
Treći model je interesantan za one obitelji koje više vole živjeti u stanovima, odnosno višestambenim zgradama. Po tom modelu jedinica lokalne uprave dodjeljuje lokaciju za izgradnju višestambenog objekta i uz pomoć svojih službi organizira nekoliko obitelji koje su zainteresirane za takav oblik stambenog zbrinjavanja. Na taj se način može izgraditi zgrada katnosti koju omogućuje prostorni, odnosno urbanistički plan pojedine jedinice lokalne samouprave.
 
Inače, ovim projektom Ministartva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva do danas je u osječko-baranjskoj Županiji sagrađeno preko 1100 kuća i na taj način stambeno zbrinuto oko 3.500 mladih ljudi, s čim je Zajednica povratnika izuzetno zadovoljna jer je to dokaz da su višegodišnji napori Zajednice urodili plodom te da područja posebne državne skrbi imaju budućnost.
 
Na sjednici su dodijeljena i priznanja Zajednice povratnika četvorici dobitnika iz općine Ernestinovo, koji su svojim ranijim radom u Zajednici prognanika dali veliki doprinos u zbrinjavanju prognanika na području bivše općine Osijek.
 
Dobitnici priznanja su:
 
1. Ivica Čes
2. Marko Matovac
3. Ivica Gavran
4. Ludvig Lebar


►  Obnova i razvoj PPDS  - Tuesday, April 7, 2009
  |   Print   |   Home

CMS & Hosting: Poslovni forum  


Hrvatsku je napustilo preko 350.000 mladih ljudi. Najveći dio otišao je u Njemačku.