Jesu li četnici preuzeli kontrolu nad Haškim sudom??

Preko 300.000 hrvatskih prognanika 1991. godine protjerano je iz svojih domova od strane četnika, paravojnih postrojbi i dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore a u organizaciji i pod vojnim i političkim pokroviteljstvom Jugoslavenske narodne armije te Slobodana Miloševića i njegove političke vrhuške.

Tisuće hrabrih hrvatskih građana, gotovo golorukih, suprotstavilo se velikosrpskoj agresiji na mladu Hrvatsku državu i u toj neravnopravnoj borbi ugasili su se životi mnogih ljudi a tisuće majki i supruga ostale su zauvijek zavijene u crno. Poseban simbol obrane suvereniteta Republike Hrvatske bio je Grad – heroj Vukovar gdje je na nezapamćen način iz ratne bolnice Vukovar odvedeno na Ovčaru i mučki ubijeno preko 260 bespomoćnih ranjenika. Prvi takav krvavi zločin nakon II. svjetskog rata dogodio se pred očima mnogih kamera i novinara te visokih međunarodnih predstavnika kao što su bili «Liječnici bez granica» i Cyrus Vance a pod direktnim zapovjedništvom oficirima JNA Šljivančanina, Mrkšića i Radića koji su tim svojim činom sami sebe upisali u povijesnu knjigu ratnih zločinaca.

 

Kao što je Hrvatski sabor i Hrvatska Vlada vjerovala, tako je i Zajednica prognanika Hrvatske vjerovala i nadala se da će ti četnički zlikovci nakon podignute optužnice za ratni zločin pred Haaškim sudom biti i primjereno kažnjeni. Tu smo nadu temeljili na tome da je taj isti sud osudio hrvatskoga generala Tihomira Blaškića na 45 godina zatvora.

 

Ova presuda Haaškoga suda srpskim oficirima, ratnim zločincima, Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću, po ocjeni ZPH je presedan kojim je Haaški sud osudio sam sebe. Ovo je zločinački pothvat Haaškog suda. Ako je Mrkšića osudio na 20 godina zatvora po zakonu koji je, kako je izjavio Haaški sudac pri izricanju presude, tada vrijedio u Hrvatskoj, po kojem zakonu je taj isti sud osudio hrvatskoga generala Blaškića na 45 godina?

 

ZPH apelira na hrvatsku Vladu i predsjednika RH da se taj sramni pro-srpski politički sud ukine i naši generali – heroji Domovinskoga rata, koji i danas u tom kazamatu čekaju suđenje, puste na slobodu.

Kao što su sinoć rekle vukovarske majke poginulih hrvatskih branitelja: jedina pravda je dragi Bog a ZPH poručuje haškim tužiteljima i sucima - neka gore u paklu !!!

Osijek, 28. rujna 2007.

Josip Kompanović, predsjednik ZPH
►  Progonstvo  - Saturday, August 25, 2007
  |   Print   |   Home


  Home page - Default