Održana sjednica Upravnog odbora ZPH u Karlovcu

Upravni odbor Zajednice održao je o2. listopada 2017. godine sjednicu u Karlovcu kojoj je domaćin bio novi tajnik ZPH Ivan Mateša.
Predsjednik ZPH Josip Kompanović upoznao je članove Upravnog odbora o tijeku priprema za održavanje XX Konferencije Zajednice povratnika Hrvatske koja je zakazana za 14. listopada  2017. pod pokroviteljstvom Ministra hrvatskih branitelja
Tome Medveda. Očekuje se i odgovor Državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara o supokroviteljstvu Konferencije.
Na Konferenciju će se pored pokrovitelja i supokrovitelja pozvati kao gosti premijer Andrej Plenković, Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić.
Na Konferenciji će se raspravljati o dvije osnovne teme, i to:
- stambeno zbrinjavanje prognanika, povratnika, branitelja i članova njihovih obitelji
   na ratom stradalim područjima sa posebnim osvrtom na novi zakon o stambenom 
   zbrinjavanju, i
- razlozima za nužno donošenje zakona o ratom stradalim područjima.
Upravni odbor je raspravljao i o izjavi srbijanskog Ministra obrane Aleksandra Vulina u Šibeniku da se u Hrvatskoj devedesetih vodio građanski rat.
Radi se o besprimjernoj drskosti i najgrubljoj provokaciji koja pokazuje da se u Srbiji ništa nije promijenilo. Kada bi Hrvatska ostala bez oružja i obrane kao što je bila 1991. opet bi se dogodila balvan revolucija i nahrupile bi četničke horde preko Dunava i Save.
A Pupovac i dalje šuti.►  Novosti  - Saturday, October 14, 2017
  |   Print   |   Home


  Home page - Default