Priprema se XX konferencija Zajednice

Upravni odbor Zajednice odlučio je da će se XX konferencija Zajednice povratnika Hrvatske održati 14. listopada 2017. godine u Zagrebu.
Zajednica je pozvala gospodina Tomu Medveda, ministra hrvatskih branitelja da prihvati pokroviteljstvo Konferencije a supokrovitelj bi trebao biti Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, odnosno Državni tajnik Nikola Mažar.
Na Konferenciji će se raspravljati o temama koje su aktualne na ratom stradalim područjima a tiču se demografske obnove, oživljavanja gospodarstva i zapošljavanja povratnika, branitelja i članova njihovih obitelji i obitelji poginulih i nestalih.
U tom smislu jedna će tema biti stambeno zbrinjavanje mladih obitelji u područjima povratka i donošenje novog zakona o stambenom zbrinjavanju.
Druga tema, jednako važna bit će prijedlog za donošenje novog Zakona o ratom stradalim područjima koji će u sebi sadržavati cijeli niz poticajnih mjera za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta.
Na Konferenciju će biti pozvani, pored ostalih gostiju, premijer Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.►  Novosti  - Monday, September 18, 2017
  |   Print   |   Home


  Home page - Default