Proslava 22. obljetnice Vojno redarstvene akcije "Oluja" u Kninu

Već tradicionalno 05. kolovoza 2017. godine, budnicom ulicama Knina započela je proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".
Na trgu Ante Starčevića kod spomenika pobjede "Oluja 95" položeni su vijenci i zapaljene svijeće a zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, Šibensko-kninski župan, Kninski gradonačelnik te predstavnici udruga iz Domovinskog rata.
Na Kninskoj tvrđavi održan je program u sklopu kojeg su se nazočnima i hrvatskoj javnosti obratili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i kći poginulog hrvatskog branitelja.
Zbog učestalčih srbijanskih napada na organiziranje manifestacije obilježavanja najveće pobjede hrvatskih oružanih snaga u Domovinskom ratu, premijer Andrej Plenković je u svojem govoru je poručio da će hrvatske vlasti braniti vrijednosti Oluje onako kako su branitelji branili Htvatsku u Domovinskom ratu.
Svečanu misu predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan.
U službenom protokolu obilježavanja veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu sudjelovao je i predsjednik ZPH Josip Kompanović►  Novosti  - Sunday, September 3, 2017
  |   Print   |   Home


  Home page - Default